Algerens

Et stråtag er et naturprodukt. Derfor er det også påvirkeligt for de omgivelser det står i. Alger og mosbelægninger ses tit og ofte på stråtage, og kommer løbende og tilbagevendende gennem tagets levetid. Alger, som ses som et fedtet grønt lag, kan med tiden nedbryde de øverste lag af stråtaget, så det er derfor en rigtig god ide at være på forkant med algebekæmpelsen, for dermed at forlænge tagets levetid.

Hvis dit stråtag får mos eller alger er det derfor vigtigt at få disse fjernet. Det kan jeg gøre ved at sprøjte hele taget med algerens. I særlige tilfælde kan det være nødvendigt at skrabe taget fri for mos.

Jeg kan også sprøjte for mos og alger på almindelig hårdt tag 


Som husejer er der flere ting, man aktivt kan gøre, for at mindske risikoen for alger. Står der mange store løvrige træer nær huset, der kan give skygge, kan man med fordel fælde disse, så taget kan få sollys.


Også andre tiltag kan forebygge mos og alger. En tagrygning i kobber, afgiver løbende små mængder kobber til dit tag, når det regner. Kobber er et naturligt algemiddel, og en rygning i kobber, er derfor ikke kun med til at løfte dit tag rent visuelt, det er også med til at øge holdbarheden. Af samme grund anbefaler jeg også brug af kobbervæv til rygninger af lyng, halm eller tang.  


Kontakt mig gerne for en uforpligtende gennemgang af dit tag og dine muligheder.

Det er vigtigt at holde sit stråtag fri for mos og alger for at forlænge tagets levetid. Sprøjtning af taget med algerens er en af de bedste metoder til at vedligeholde dit stråtag. 

Denne hjemmeside anvender cookies til at sikre, at du får den bedste oplevelse på siden. Læs mere her

Ok